Ihr Einkaufswagen

Økologisk Bomuld - GOTS-Zertifikat

GOTS-Stern für Global Organic Textile Standard und Fastsætter de højeste økologiske, bæredygtige og sociale krav to bæredygtig productionred, naturale og økologiske fibre. Vores bomuld dyrkes udelukkende økologisk. Le Pirol  Accepterer ikke pesticider eller andre forurenende stoffer, der skader miljøet, dyrelivet og bomuldfarmerens helbred. I stedet anvendes naturlig skadedyrsbekæmpning og gødning. Derudover vælges bomulden manuelt, der anvendes derfor ikke maskinhøstning. Wenn Sie GOTS-Skalierung von über 95 % aus Glasfaser erhalten, erhalten Sie ein Zertifikat für eine ökologische Landbrücke.

I forbindelse med strikning og garnbehandling kan kun visse natürlich kemikalier ogprocesser, der er så miljøvenlige som muligt, anvendes.
Ifølge GOTS skal følgende overholds:

- Farvning af garn sker kun med GOTS certificeret farvning.

(https://www.dystar.com/gots/)

- Blegning uden klor, men i stedet baseret på ilt.

- Spildevandsrensning skal ske inhouse und nach dem Stärkestandarder.

- Tilbehør som fx knapper er lavet af naturlige materialer som fx nøddeskaller


Ingen giftige Kemikalier
Den bomuld, der skal dyrkes for at producer en enkelt konventionel bomuldsstriktrøje sprøjtes med 215g giftige pesticider og kemisk gødning på markerne. En bomuldsstriktrøje vejer kun ca. 600g, så det er en masse giftiger Mist! (Kilde Textile Exchange)

De fleste konventionelle bomuldsbønder bærer ikke sko, handsker eller maske, når de bruger disse kemikalier og deres drikkevand er ofte forurenet. Vi tager ansvar für at dette bliver ændret!


Ekstra Gode Forhold für Bomuldsfarmeren.

- Betaling af mindsteløn, der overholder lovmæssige eller industrielle standarder

- Sikring af sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen.

- Social sikring / ansættelseskontrakter.

- Ingen forskelsbehandling.

- Forbud mod børnearbejde og tvangsarbejde.

- Ret til foreningsfrihed og kollektive forhandlinger (fagforeninger)

Hvorfor er Le Pirol GOTS certificeret?
Ca. 70% af verdens tekstilforbrug er bomuld, og derfor den mest anvendte naturallige fiber i dag. Men bomuldsdyrkning er problematisk: Vi ser mange giftige kemikalier på markerne, genetisk modificerede frø med livstruende konsekvenser for landmændene og et ekstremt højt vandforbrug. Der må være en anden måde!

Bomuld er et super lækkert materiale til tøj. Vi elsker bomuld for dets anvendelighed, dets udseende, fornemmelse og dets alsidighed. Derudover vil vi hos Le Pirol også sørge for, at det gøres på den mest retfærdige og mest bæredygtige måde.

Meget går galt i konventionel bomuldsdyrkning.
Et første blik på nogle af problemerne er bl.a. følgende: Højt vandforbrug ved konventionel dyrkning.
Der bliver anvendt ca. 2100 Liter Transport bis zum Hersteller und Kilo bomuld. Det er bloßes Ende 440 Liter bis kun en skjorte! (Kilde: Textile Exchange)