Your Cart

about Le Pirol

”Vi forener hygge med coolness og omtanke for miljøet, så det hele passer ind i en moderne livsstil,” siger Morten Underbjerg, som står bag Le Pirol.  

Morten Underbjerg er oprindeligt fra Aalborg og har mere end 10 års erfaring som designer for modehuse i både ind- og udland. Han er uddannet fra TEKO og har en MA fra Royal College of Art i London.”Efter mange års erfaring i modebranchen traf vi beslutningen om, at nu måtte tingene gøres helt anderledes og med god samvittighed,” fortæller han.

Den første kollektion fra Le Pirol så dagens lys i august 2018 og består af få styles, som alle er skabt ud fra brandets tre grundprincipper: Lokal produktion, økologisk uld og tidløst design. Materialet er øko-certificeret merinould fra Italien, som bliver designet og produceret i Danmark.

”Jeg er virkelig glad for og stolt af, at vi kan producere vores strik herhjemme. Vi er førende inden for bæredygtig og lokalt produceret strik, og vores tøj er lavet til at holde i lang tid, så vi kan være med til at skåne miljøet,” siger Morten Underbjerg om det nye brand.

”Vi elsker stil og mode, men vores vision er at minimere det aftryk, vi sætter på vores miljø. Det gør vi blandt andet ved at udnytte alle vores biprodukter og ved løbende at introducere nye styles frem for at have sæsonvarer,” tilføjer han.

Det samarbejde, som Le Pirol indgår i, skal først og fremmest have en fair, bæredygtig og etisk tilgang til produktion. Netop derfor er den lokale produktion vigtigt, forklarer Morten Underbjerg:

”Vi ved, at god kommunikation og et tæt samarbejde med vores partnere giver bedre produkter og længere holdbarhed. Tætte relationer giver færre fejl og mindre overproduktion, og samtidig er det en unik mulighed for at arbejde med løsninger, der reducerer eller helt undgår spild.”

”Vores garn er GOTS-certificeret, 100% økologisk, genanvendelig, biologisk nedbrydelig og produceret med omtanke for dyrevelfærd. Vi er ikke perfekte, men vi gør vores bedste for at gøre en forskel,” siger designeren.

Le Pirol skiller sig desuden ud ved at omfavne ’direct-to-consumer’, som endnu ikke er en udbredt forretnings-model blandt danske brands. Hele kollektionen bliver forhandlet i brandets onlinebutik.

For uddybende kommentarer og mere information, kontakt Morten Underbjerg på mail - hello@lepirol.com