Your Cart

Økologisk Bomuld

Le Pirols tre grundprincipper

- Økologiske og bæredygtige garner - GOTS certificeret
- Lokalt produceret
- Tidløst bæredygtig design

Efter mange års erfaring i modebranchen traf vi beslutningen om, at nu måtte tingene gøres helt anderledes og med god bæredygtig samvittighed.

Økologisk Bomuld - GOTS Certificeret

GOTS står for Global Organic Textile Standard og fastsætter de højeste økologiske, bæredygtige og sociale krav til bæredygtig producerede, naturlige og økologiske fibre.

Vores bomuld dyrkes udelukkende økologisk. Le Pirol  accepterer ikke pesticider eller andre forurenende stoffer, der skader miljøet, dyrelivet og bomuldfarmerens helbred. I stedet anvendes naturlig skadedyrsbekæmpning og gødning. Derudover vælges bomulden manuelt, der anvendes derfor ikke maskinhøstning. Ifølge GOTS skal over 95% af fibrene komme fra certificeret økologisk landbrug.

I forbindelse med strikning og garnbehandling kan kun visse naturlige kemikalier og processer, der er så miljøvenlige som muligt, anvendes.


Ifølge GOTS skal følgende overholdes:
- Farvning af garn sker kun med GOTS certificeret farvning.(https://www.dystar.com/gots/)
- Blegning uden klor, men i stedet baseret på ilt.
- Spildevandsrensning skal ske inhouse og efter strenge standarder.
- Tilbehør som fx knapper er lavet af naturlige materialer som fx nødde skaller

Ekstra gode forhold for bomuldsfarmeren.

- Betaling af mindsteløn, der overholder lovmæssige eller industrielle standarder
- Sikring af sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen
- Social sikring / ansættelseskontrakter.
- Ingen forskelsbehandling.
- Forbud mod børnearbejde og tvangsarbejde.
- Ret til foreningsfrihed og kollektive forhandlinger (fagforeninger)

Hvorfor er Le Pirol GOTS certificeret?

Ca. 70% af verdens tekstilforbrug er bomuld, og derfor den mest anvendte naturlige fiber i dag. Men bomuldsdyrkning er problematisk: Vi ser mange giftige kemikalier på markerne, genetisk modificerede frø med livstruende konsekvenser for landmændene og et ekstremt højt vandforbrug. Der må være en anden måde!

Bomuld er et super lækkert materiale til tøj. Vi elsker bomuld for dets anvendelighed, dets udseende, fornemmelse og dets alsidighed. Derudover vil vi hos Le Pirol også sørge for, at det gøres på den mest retfærdige og mest bæredygtige måde.

Meget går galt i konventionel bomuldsdyrkning. Et første blik på nogle af problemerne er bl.a. følgende:

Højt vandforbrug ved konventionel dyrkning.

Der bliver anvendt ca. 2100 liter vand til at producere et kilo bomuld. Det er mere end 440 liter til kun en skjorte! (kilde: Textile Exchange)

Giftige kemikalier

Den bomuld, der skal dyrkes for at producerer en enkelt konventionel bomuldsstriktrøje sprøjtes med 215g giftige pesticider og kemisk gødning på markerne. En bomuldsstriktrøje vejer kun ca. 600g, så det er en masse giftig crap! (kilde Textile Exchange)
De fleste konventionelle bomuldsbønder bærer ikke sko, handsker eller maske, når de bruger disse kemikalier og deres drikkevand er ofte forurenet. Vi tager ansvar for at dette bliver ændret!

Landmænds gæld

75% af konventionelle bomuldsbønder er i stor økonomisk gæld. På grund af prispresset på markedet er de nødt til at købe dyre, genetisk modificerede frø fra store agrokemiske virksomheder. Hvert 30. minut begår en af ​​dem selvmord - de ser ikke en vej ud. (kilde Independent artikel - https://www.independent.co.uk/life-style/fashion/fashion-revolution-2016-the-true-cost-of-fast-fashion-a6991201.html)

Økologisk bomuld - købt fra landmænd til en fair pris - giver en løsning på alle de problemer, som konventionel bomuld skaber.

Lavt vandforbrug

Økologiske bomuldsplanter har brug for mindre vand end genetisk modificerede planter. Jorden bevares og bevarer derfor mere vand. Alt i alt betyder det, at økologisk bomuld har brug for ca. 68% mindre vand end konventionel bomuld. (kilde Textile Exchange)

Ingen giftige kemikalier

Der anvendes på ingen måde giftige pesticider i økologisk bomuldsdyrkning. Nogensinde.

Fair & Bæredygtig Løn

Landmændene behøver ikke købe frø og kemikalier fra store og dyre landbrugsvirksomheder. De modtager en fair pris for deres bomuld. På den måde bliver de holdt ude af gæld, kan lave fremtidsplaner og investere i nye tiltag.

Ingen børnearbejde

Der bliver under ingen omstændigheder brugt børnearbejde i (nogle som helst af) alle de processer der skal til for at fremstille økologisk bomuld. Landmænd har midler til at sende deres børn til skole. Deres børn er ikke tvunget til at hjælpe på markerne.Le Pirol Sheep GOTS certifiedGOTS kræver at der anvendes certificerede, økologiske fibre og dets oprindelse kan dokumenteres.
GOTS anvender inden miljøbelastende kemikalier der kan have en skadelig indvirkning på miljøet.
GOTS anvender udelukkende biologisk nedbrydelige kemikalier i alle processer.
GOTS har målsætninger og procedurer, der minimerer vandforbrug og spild.
GOTS garanterer en fair løn over minimumslønnen og friheden til at forene sig.
GOTS kræver at have en uafhængig inspektion på produktions stedet.

GOTS er verdens førende standard for økologiske fibre. Vi anvender GOTS certificerede fibre fordi 52% af det CO2 der afgives, foregår i processen, allerede inden garnet bliver til strikket.
Ved at brug at GOTS certificeret uld er virkningerne flg.

46% mindre CO2 udledning
70% mindre forbrug af vand
26% mindre brug af energi

LOKALT PRODUCERET

En fair, bæredygtig og etisk tilgang er grundlæggende i alt samarbejde Le Pirol indgår i.
Vi har en vision om at minimere det aftryk vi sætter på vores miljø, derfor er det afgørende med lokal produktion
Vi ved, at når vi har en god kommunikation og et tæt samarbejde med vores samarbejdspartnere, får vi også bedre produkter og dermed en længere holdbarhed. Tætte relationer til de mennesker vi arbejder sammen med, giver færre fejl og mindre overproduktion, og samtidig er det en unik mulighed for at arbejde med løsninger, der reducerer eller helt undgår spild.

Alle produkter er bæredygtige og lokalt produceret hos en dansk strikproducent med over 70 års erfaring.

Strik & Produktion  -  Elkjær Strik - Sunds, DK

Lokal Produktion Le Pirol Elkjær

TIDLØST DESIGN

Hvert og et Le Pirol produkt skal være noget helt særligt; den der Le Pirol-magi, der får dig til at forelske dig i vores produkter og passe godt på dem. Tidløshed, godt design og funktionalitet er kernen i vores designfilosofi. Vores produkter er designet til at have lang holdbarhed, som, når der bliver passet på dem, bringer langvarig glæde.

Vi er opmærksomme på, at vores valg i design- og produktudviklingsprocessen påvirker miljøet og gør produktets brug og livscyklus enten kortere eller længere. Derfor er et veldesignet, tidløst, funktionelt og højkvalitetsprodukt et bæredygtigt og langvarigt valg.

BÆREDYGTIG EMBALLAGE

Emballagen indeholder ikke PVC. Alt pap og papir anvendt til emballage, mærker og prisskilt er fremstillet af genbrugsmaterialer og er certificerede i henhold til FSC og PEFC.

”Vi er ikke perfekte, men vi gør vores bedste for at gøre en forskel”

Le Pirol Sheep GOTS certified Sustainable Luxury