Your Cart

Økologisk Bomuld - GOTS Certificeret

GOTS står for Global Organic Textile Standard og fastsætter de højeste økologiske, bæredygtige og sociale krav til bæredygtig producerede, naturlige og økologiske fibre.

Vores bomuld dyrkes udelukkende økologisk. Le Pirol  accepterer ikke pesticider eller andre forurenende stoffer, der skader miljøet, dyrelivet og bomuldfarmerens helbred. I stedet anvendes naturlig skadedyrsbekæmpning og gødning. Derudover vælges bomulden manuelt, der anvendes derfor ikke maskinhøstning. Ifølge GOTS skal over 95% af fibrene komme fra certificeret økologisk landbrug.I forbindelse med strikning og garnbehandling kan kun visse naturlige kemikalier og processer, der er så miljøvenlige som muligt, anvendes.

Ifølge GOTS skal følgende overholdes:


- Farvning af garn sker kun med GOTS certificeret farvning.

(https://www.dystar.com/gots/)


- Blegning uden klor, men i stedet baseret på ilt.


- Spildevandsrensning skal ske inhouse og efter strenge standarder.


- Tilbehør som fx knapper er lavet af naturlige materialer som fx nøddeskallerIngen giftige kemikalier
Den bomuld, der skal dyrkes for at producerer en enkelt konventionel bomuldsstriktrøje sprøjtes med 215g giftige pesticider og kemisk gødning på markerne. En bomuldsstriktrøje vejer kun ca. 600g, så det er en masse giftig crap! (kilde Textile Exchange)


De fleste konventionelle bomuldsbønder bærer ikke sko, handsker eller maske, når de bruger disse kemikalier og deres drikkevand er ofte forurenet. Vi tager ansvar for at dette bliver ændret!Ekstra gode forhold for bomuldsfarmeren.


- Betaling af mindsteløn, der overholder lovmæssige eller industrielle standarder


- Sikring af sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen
.

- Social sikring / ansættelseskontrakter.


- Ingen forskelsbehandling.


- Forbud mod børnearbejde og tvangsarbejde.


- Ret til foreningsfrihed og kollektive forhandlinger (fagforeninger)

Hvorfor er Le Pirol GOTS certificeret?
Ca. 70% af verdens tekstilforbrug er bomuld, og derfor den mest anvendte naturlige fiber i dag. Men bomuldsdyrkning er problematisk: Vi ser mange giftige kemikalier på markerne, genetisk modificerede frø med livstruende konsekvenser for landmændene og et ekstremt højt vandforbrug. Der må være en anden måde!Bomuld er et super lækkert materiale til tøj. Vi elsker bomuld for dets anvendelighed, dets udseende, fornemmelse og dets alsidighed. Derudover vil vi hos Le Pirol også sørge for, at det gøres på den mest retfærdige og mest bæredygtige måde.Meget går galt i konventionel bomuldsdyrkning.
Et første blik på nogle af problemerne er bl.a. følgende: Højt vandforbrug ved konventionel dyrkning.
Der bliver anvendt ca. 2100 liter vand til at producere et kilo bomuld. Det er mere end 440 liter til kun en skjorte! (kilde: Textile Exchange)